Bosc de les creus

 El passat 17 de Desembre vaig anar amb els companys d’El Gra a fer unes fotografies al Bosc de les creus, està situat a prop de la població d’El Bruc i va ser creat per l’artista Marc Sallarès. Va ser una nit freda i amb molta humitat, però ens ho vam passar molt be i vam aprofitar el temps que vam estar, en aquesta ocasió ens vam recollir aviat, avans de les 3 de la matinada ja estava a casa.

Aquí us deixo una explicació de l’artista de com va neixer aquest projecte.

“El projecte del Bosc de les Creus Neix de la necessitat d’exterioritzar els meus sentiments vers el paisatge del meu poble desolat per l’incendi forestal del 26 de juliol del 2015 que es va inicial accidentalment al municipi barceloní d’Òdena.

L’incendi va cremar part d’un bosc que coneixia molt perquè formava part de la meva infantesa. Pocs dies desprès de l’incendi vaig decidir fer una intervenció que en forma de ritual mostres els meus sentiments vers aquest bosc cremat i m’ajudés d’alguna forma a passar el dol per aquesta pèrdua.

Després d’algunes proves vaig Decidir realitzar la intervenció en una zona del bosc propera a la carretera BP-1101 (Entre el km 6 i 7) per compartir així aquests sentiments amb la societat. La primera creu està dins el terme municipal de S. S. de Guardiola (Bages) i la resta d’intervenció dins el municipi del Bruc (Anoia).

El projecte és un ritual de dol que va durar un any i que va acabar el 26 de juliol del 2016 fent-se la última creu de 12m d’alçada. Va ser la creu número 1293 que coincideix amb el nombre d’hectàrees cremades en l’incendi, i ocupa una superfície intervinguda d’unes 4 hectàrees.

La intenció d’aquest projecte és exportar-lo als EUA o llatinoamèrica per aprofitar el seu potencial conscienciador i mediàtic per lluitar contra els incendis forestals intencionats i l’augment de les temperatures globals.”

Web del Projecte

I aquí les fotografies que vam fer aquella nit, com passa en moltes de les fotografies nocturnes que fem, per la seva elaboració fa falta la participació de varios companys, en aquesta ocasió jo vaig deixar la meva càmera fent la circumpolar i vaig participar amb l’il·luminació o fent de model a les altres fotografies.